Jærsk Kremost Tare - Årets lokalmatprodukt på Gladmat

Under Gladmat 2023 ble Jærsk Kremost tare kåret til årets lokalmatprodukt. Vi ble veldig overrasket og glade da vi ble nominert. Da vinneren skulle kunngjøres ble det lest opp en begrunnelse for avgjørelsen. Den gjorde oss stolte, rørte og ydmyke.

Elise Marie, og styremedlemmene Gøril, Ingfrid og Ane var på plass under utdelingen. Elise Marie og Ingfrid gikk opp på scenen for å motta prisen. Det var en litt målløs Ingfrid som svarte på spørsmålene “hvorfor tror du dere fikk denne prisen?” «Nei, det vet jeg ikke” og «Har du noe du vil si?” “Takk!”.
Med det takket hun for oss alle. Dette var veldig gledelig, og gir virkelig inspirasjon til videre arbeid.

Juryens begrunnelse:

Denne gjengen jobber knallhardt med å framsnakke matregionen og bidrar til å sette oss på kartet med sine produkter. De viser en forbilledlig raushet og inkluderende entusiasme for lokalmat. Faktisk så står alt vinneren trenger for å utvikle sine produkter rett utenfor døra. De er prisvinnende rollemodeller og det gleder oss i juryen å se hva dere har fått til på relativt kort tid.

Tusen takk til juryen og alle som heier på oss! Spesielt takk til Helgø Meny som inviterer oss med på stand.

Og takk til Fiskby-K som sanker tare til oss!

Gladmatvinner Kremost med håndsanka tare fra Mong ble laget til å passe til røykelaks. Den frisker også opp fiskesuppe, rekesmørbrød, sushi og varm lakseform.

Ystepikene deltok på Meny sin Food Court hvor det selges mange forskjellige retter under samme tak. Vår rett var et samarbeidsprosjekt med oss, Spesialgrossisten Matfylket og Mikals Laks. Retten bestod av potetlomper fra Solabakeren, Jærsk Kremost med tare, salat, tomat og røykelaks fra King Mikal.
Laksewrapen var veldig populær og vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra gjestene. Jærsk Kremost med tare passer spesielt godt til denne retten, den var faktisk laget med tanke på bruk sammen med røykelaks. Gladmatretten vår ble omtalt i Aftenbladets smakstest.
«What’s not to like» var en av kommentarene derfra.

 

Tilbake til aktuelt

Les om ostene våre