Filmteam hos Ystepikene

Et «lite» filmcrew fra Tangrystan Productions AS jobber i disse dager med en film de skal gjøre for Coop Mega med Andreas Grødtlien på regi.

I denne filmen vil de vise ekte norske bønder og matprodusenter med en forkjærlighet for gode råvarer, og hvordan det jobbes med nettopp dette – fra start til slutt.
De vil se hva som ligger bak de unike norske produktene som dukker opp i butikkhyllene neste sesong.

Her ønsker de å lage en fin film med et dokumentarisk look, og følge bonden/matprodusenten en dag på jobben. Ystepikene er så heldige å få være en av disse, og vi hadde en fin og spennende dag i lag med et i deres målestokk lite filmcrew – 11 personer i tallet.

De ønsket å fange mange fine øyeblikk og bilder som også skal innimellom dette. Bilder av råvarer og produkter, ansikter og steder.

Hos oss hadde de fokus på familiebedriften, arbeid i generasjoner, kyr, produktene og samarbeidet i produksjonen. De hadde sett bilder av minstemann Trym i aksjon og spurte derfor om han hadde skolefri og kunne være med. Etter litt betenkningstid stilte han opp, og nervøsiteten forsvant fort når han kom i gang med sine vante oppgaver.

De hadde også forelsket seg litt i Ingfrid med sitt flotte rosa hår og kule t-skjorte. Både Ingfrid og hennes to uker gamle ysteprinsesse Oda stilte opp. Da var det godt at «tante» Kari Olen kunne bysse litt innimellom.

Ingen ost uten melk, og ingen melk uten ku i produksjon. Beitende kyr og melkemann Jon med drengen Trym, ble også fanget på film. Med fine værforhold ble det nok en bra seanse.

Etter flere timers intenst arbeid, var det godt å sitte ned med en lunsj. Vi hadde plukket fram noen godsaker fra Ystebutikken så de fikk smake på mye god lokalmat servert på samme fat. Vår allsidige Elise Marie stilte lett opp på en fotoshoot.

Et fornøyd team forsikret oss om at de var både mette og hadde fått med seg det de hadde planlagt.
Her ser dere resultatet. Vi syns det ble veldig bra!