Melkemannen

Bonden Jon er den lille mannen som vokser med oppgavene. Hva hadde Ystepikene vært uten? I utgangspunktet skulle han «bare» levere ystemelka.

Som den dedikerte bonden han er, var vi sikre på at han kom til å levere kvalitetsmelk. Nøye planlegging av vekstene han skal fore kyrne med, godt håndlag med dyr og ikke minst nøyaktig i sitt arbeid gjør at vi trygt kan bestille melk i alle årets faser.

Melka leveres før alle andre står opp, og pasteuriseringsprosessen er i godt i gang når Ystepikene kommer på jobb. I hektiske perioder trør han også til i produksjonen. Han er som poteten og kan brukes til alt. Vasking, pakking og transport av gaver.  Svakstrømsmontøren i han kommer til nytte når maskiner og nettverk ikke spiller på lag.

Han deler gladelig av sin landbrukskunnskap til Ystepikenes gjester. Det hender ofte at våre besøkende reiser fra garden med ny kunnskap om dyrehold og matproduksjon både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Han er heldigvis ikke for opptatt til å kunne ta seg en god pust i bakken med en god kopp kaffi i godt lag. Barn og barnebarn får også en kosestund i fanget når de ønsker det.

Ystepikene takker for uvurderlig hjelp både praktisk og strategisk. Igjen, hva hadde vi vært uten?