Brokkolisalat ala Ystepikene

Denne oppskriften er laget av vår kreative Ystepike Ane Odland. Hun er ekspert i å finne gode bruksområder for ostene våre.

Brokkolisalat er kjempegodt som tilbehør til grillmat, men gjør seg også godt alene eller som deler av en salat til lunsj. Den er enkel og rask å lage, og holder seg godt i kjøleskapet i en lukket boks.
Reven bedaost i blokk passer perfekt som ingrediens i denne salaten. Har også hatt gleden av å bruke andre fantastiske lokalproduserte råvarer, blant annet Sommerhonning fra Bjerkheim, samt eddik og nøtteblanding fra Rågoe. Alt fås kjøpt i Ystebutikken.

  • Ingredienser
  • 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • Salt, pepper og litt sitronpepper etter ønske
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • Ca 2 dl reven bedaost i blokk. Vær raus 😊
  • 2 ss honning
  • 3 ss hvitvinseddik eller sitronsaft. Har brukt Rågoe sin variant med mangosmak i denne oppskriften

Slik gjør du:

  1. Kutt brokkoli og løk i biter.
  2. Bland majones, rømme, eddik, honning godt sammen i en bolle. Krydre etter ønsket mengde. Vend dressingen inn sammen med de oppkuttede grønnsakene.
  3. Blant til slutt inn osten.

Toppes til slutt med nøttemiks før servering.

Bon appetitt 😊