Media

Ystepikene har i oppstartsårene hatt besøk av både filmteam og journalister både lokalt og landsdekkende. Ulike innganger, og ulike vinklinger.

Alle kjekke på hver sin måte, så vi har forsøkt å samle disse på en og samme side.

Her legger vi også ut informasjon fra konkurranser og messer når den tid kommer. Herunder NM 2021 og Grüne Woche i 2023.

Her finner du også bilder av produkt, ysting og miljøet som du kan laste ned om du jobber med en sak eller et arrangement. Logoene finner du også her for nedlasting. Ved nedlasting er det fint om vi får beskjed om hva bilder og logo er tenkt brukt til.

Filmer, anmeldelser og artikler

Sammendrag av filmer, anmeldelser og artikler Ystepikene har bidratt i.

Ystepikene var med da Coop tråkket til og synliggjorde sin satsing på lokalmat og folkehelse.  I sitt arbeid fikk de med seg matentusiasten Arne Hjeltnes og kokk, Andreas Myhrvold. Disse besøkte flere matprodusenter på Jæren og ellers i landet.

Filmen som gikk på Matkanalen, kan du se her. Stor stas at de omtaler både Jæren, Varhaug og Ystepikene på en måte som gjør oss både stolte og ydmyke.

Se filmen over i innlegget

Ønske om å bidra til norsk mangfold i osterverden var det som startet Ystepikedrømmen. Det var derfor veldig hyggelig at God Morgen Norge ville komme til oss når de setter fokus på Norsk ost!

Filmen ble sendt i beste sendetid, og her kan du se hvordan det ble.

Vil du i tillegg se litt «behind the scenes» kan du klikke her

Les mer

Coop ønsker å synliggjøre sin satsing på lokalmat. I den forbindelse skulle de lage en reklamefilm som skulle sendes på TV2 en periode.

Tangrystan filmteam var på besøk hos Ystepikene og hos andre produsenter både på Jæren og ellers i landet. Filmen kan du se her.

En kjekk opplevelse som vi selv dokumenterte slik: 

Les mer

Tre roser av tre mulige. Det var resultatet for Ystepikene etter at Arne Hjeltnes med sitt team hadde oppsummert sitt besøk. Veldig kjekt, og inspirerende for videre arbeid.

Les mer i saken under:

Les mer

Ystepikene har opplevd stor interesse for prosjektet vårt. Det gjenspeiles i ulike artikler som har vært på trykk både lokalt og nasjonalt. Noen med inngang mot landbruk, andre mot ost og gründervirksomhet.

Kjekt med interesse og vi syns vi er heldige som har opplevd så mye positiv omtale.

Følg gjerne linkene under:

Statsforvalteren – Grûnder

Jærbladet, resultat første hele driftsår.

Jærbladet – NM

Jærbladet – Vekst

Stavanger Aftenblad – Ysteri på Jæren

Konkurranse og representasjon

Å delta i konkurranser er nytt for Ystepikene. Messer og annen representasjon har vært fjernt for de fleste i disse tider, men nå gleder vi oss til å kunne være med på ulike aktiviteter.

NM i Ost gikk av stabelen i oktober 2021 og det ble en opptur for Ystepikene. Tre medaljer og gode konstruktive tilbakemeldinger tar vi med oss videre til ystekaret. Les gjerne mer om dette her.

Januar 2023 er vi invitert av Statsforvalteren til å være med på Fjord Norge sin stand i Grûne Woche i Berlin. En fjør i hatten for for oss, og det gleder vi oss veldig til.

Disse og eventuelle andre slike type aktiviteter vil vi informere om her på denne siden.

NM i Ost 2021

Gull

Jærsk Bedaost

Gå til produkt

Bronse

Jærsk Kvitskimmel

Gå til produkt

Bronse

Jærsk kremost – tare

Gå til produkt
Les mer om vår deltakelse i NM i ost

Bildebank

Her kan du laste ned høyoppløste bilder av produkt, miljø og logo.

Produktbilder (Bilder kommer)

Last ned bilder av Ystepikenes produkter.

Last ned
Framsidebilde, trym som ser på kyr

Miljøbilder (Bilder kommer)

Last ned miljøbilder av Ystepikene.

Last ned

Logo

Last ned Ystepikenes logo i riktig farge og filformat.

Last ned