Jærsk kvitskimmel

Jærsk Kvitskimmel

Jærsk Kvitskimmel passer til både søtt og salt og er lett å like for de fleste. Det er en mild og litt fast ost og blir ysta på pasteurisert kumelk fra egen gard. Den modnes og pakkes i modningspapir etter ca 10 dager. Osten modnes videre i papiret.

Vi merker osten med både modningsdato og holdbarhetsdato. Kundene setter pris på å kunne utforske litt selv hvor i prosessen de liker osten best.

Noen foretrekker den litt friske, syrlige smaken osten har som ung, mens andre liker best en noe rundere smak og en litt mykere og kremete konsistens. Den kan bli ganske myk opp mot holdbarhetsdato.

«Osten har en veldig jevn og fin muggdannelse. Osten har en lik tykkelse og fremstår veldig bra. Snittflaten er jevn og ren, konsistensen fast, men behagelig.
Smaken er mild og har klare smørtoner. Rett og slett en veldig fin ost som det blir spennende og se hvordan utvikler seg, når den blir mer moden.»
Sitat fra Eivind Haalien, forfatter av boka Osteglad og Kategorisjef lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen. 

Veldig kjekt at denne er blitt en av matskattene i Meny butikkene i Rogaland. Den finnes også i flere andre butikker og spesialbutikker. Og selvfølgelig i vår egen ystebutikk.
Se oversikt over hvor du finner ostene våre i eget innlegg.

Kvitskimmel med Chili

Nå har vi klar en testproduksjon med Chilismak. Spent på hvordan den slår an. Denne har vi i Ystebutikken.

Oppskrifter: