Jærsk Kvitskimmel

Jærsk Kvitskimmel er en mild og litt fast ost og blir ysta på pasteurisert kumelk fra egen gard. Den passer til både søtt og salt og er lett å like for de fleste. Nylig fikk den bronse i NM i ost 2021.

Osten modnes og pakkes i modningspapir ca 10 dager etter ysting. Deretter  modnes den videre i papiret. Derfor merker vi osten med både modningsdato og holdbarhetsdato. Kundene setter pris på å kunne utforske litt selv hvor i prosessen de liker osten best.

Noen foretrekker den litt friske, syrlige smaken osten har som ung, mens andre liker best en noe rundere smak og en litt mykere og kremete konsistens. Den kan bli ganske myk opp mot holdbarhetsdato.

«Osten har en veldig jevn og fin muggdannelse. Osten har en lik tykkelse og fremstår veldig bra. Snittflaten er jevn og ren, konsistensen fast, men behagelig.
Smaken er mild og har klare smørtoner. Rett og slett en veldig fin ost som det blir spennende og se hvordan utvikler seg, når den blir mer moden.»
Sitat fra Eivind Haalien, forfatter av boka Osteglad og Kategorisjef lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen. 

Nylig var vi så heldige å få levere denne til Equinor som lagde 5000 lunsjbokser til sine ansatte. En kjekk event som vi satte stor pris på å få være en del av.

Den var også en av matskattene i Meny butikkene i Rogaland. Nå finnes den i en mengde andre butikker og spesialbutikker. Og selvfølgelig i vår egen ystebutikk.
Se forøvrig oversikt over hvor du finner ostene våre i eget innlegg.

Kvitskimmel hjul

Vi har også tre varianter hjul som deles opp i stykker. Her har vi foruten vanlig Kvitskimmel laget variantene med pepper og chili. Disse tre hjula selges til betjente ostedisker og i Ystebutikken.

I November er disse å finne i alle Coop Mega butikkene i Norge. Det blir spennende!

Oppskrifter: