Sandras Ystepikelunsj medDressing laga av Bedaost
Ystepikene var så heldige å få besøk av kokkene på Hotell Jæren en hel dag i ysteriet. De hadde lyst å få et innblikk i ysteprosessen og arbeidet i ysteriet. Det syns vi var veldig hyggelig og gledet oss veldig.
Det ble en kjempekjekk dag og vi fikk inspirasjon begge veier. Med så dyktige kokker, lot vi ikke sjansen få fra oss. Vi utfordret Sandra til å gi oss tips til kreativ bruk av ostene våre. Dette ble til en knallbra lunsj til hele gjengen og vi deler denne inspoen her.
Tipset vi fikk til omeletten var å ha revet Bedablokk oppi sammen med grønsaker, poteter og kvitløk før eggeblandingen ble helt over. (kan også bruke ternet Bedaost fra krukke)
Toppet med Kvitskimmel chili, ble dette gode smaker sammen.
Salaten var laget uten ost, så der serverte vi Bedaost ved siden og tok vi på den smaken vi ønsket selv. Legg merke til hvordan hun brukte maiskolbe i salaten. Surret den litt i olja til Bedaosten og skar av maiskorna i hele flak og brakk opp i biter. Knallgodt og smakfullt.
Bedakremen toppet det hele, her er oppsriften på den.
Du trenger 4-5 personer
- 1 boks creme fraiche
- 200 gram reven bedablokk – (eller øs ut Bedaost fra glass )
- 2-3 fedd kvitløk
- 1 neve persille
- 1 neve basilikum
- 1 teskjei honning
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Ha creme fraiche og kvitløk i ein blender og kjør til kvitløken er heilt most. Tilsett så resten av ingrediensane og kjør til ein tjukk og krema dressing. Sett kaldt og la stå 1 time (eller meir) for at smakane skal få settja seg.
Her finner du en oversikt på hvor du får tak i ostene våre.