Ystepikenes restematinspirasjon

Et litt for tørt brød, et halvt blomkål, rest av olje fra Bedaosten og en snei med Kvitskimmel pepper er et godt utgangspunkt for å lage spennende restemat. Se tre av Ystemors inspirasjonsretter under.

Smørbrødmuffins

Her kan du bruke det du har. Vi tok utgangspunkt i en litt for tørr brødskive og rester av olje fra Bedaosten.

Pensle muffinsformene godt, og legg lagvis det du har for hånd. Vi brukte rødløk, Siliana skinke, egg og Jærsk Bedaost tomat. Egget var lite og passet perfekt som topping. Pynt gjerne med tomat.

Bedaosten, olja og spekeskinka har relativt mye smak, så vi brukte ikke salt og pepper her. Litt pepper på toppen i etterkant gjorde susen.

Suppe og olja brød

Knallgod blomkål og purreløksuppe ble ekstra god med olja brød.

Her hadde vi rester av blomkål og purreløk som vi kokte opp sammen. Bruk all stilk. Vi moste det meste av grønsakene ned i suppa, og beholdt litt hele buketter og purreløk til pynt.

Pensle brød med olje fra Bedaosten og stek på 200 grader i noen få minutt. Vipps, en mild variant av hvitløksbrød.

Lunt ostesmørbrød

Raskt og smakfullt smørbrød med Kvitskimmel pepper. Her er også utgangspunktet et litt tørt brød.

Varm skivene raskt i tørr panne, eller bittelitt olje fra Bedaosten. Snu og legg så på osten, og la den ligge på når neste side varmes og skiven blir gyllenbrun. Osten skal ikke smelte, bare bli litt lun.

Legg deretter på det du har for hånd, vi brukte rødløk, agurk, ruccula, tomat, paprika og egg. Smak til med salt og pepper.