Matmuffins med Jærsk Bedaost

Oppskriften på matmuffins med Jærsk Bedaost kommer fra vår gode samarbeidspartner Heidi Netland Berge. Den passer godt til både hjemmekontor eller å ha med på tur. Heidi har vært rådgiver og konsulent for oss siden vi startet Ystepikene. Hun er i tillegg prosjektleder for Matgledekorpset Rogaland og forfatter av boken «Bruk Alt».
Ingredienser til 6 stk a ca 100 g
- 50 g Havregryn
- 150 g Hvetemel eller spelt (gjerne grovt)
- 2 ts bakepulver
- 90 g bedaost i olje
- Soltørka tomater (frå bedaosten eller i tillegg om du bruker bedaost med andre smaker)
- 2 dl melk
Sett ovnen på 160 grader
Bland alt sammen og ha røren i litt store muffinsformer.
Stek ca 25-30 min på 160 grader
Tips: Ha gjerne i dine favoritturter
Vi har brukt speltmel og havregyn fra Holli Mølle da vi gjenskapte denne oppskriften. Begge deler finnes i butikken vår.
Ønsker man å doble oppskriften så bruker man akkurat en krukke med Jærsk Bedaost.
Heidi har også tipset oss om å bruke resten av oljen til å lage majones. Klikk deg videre for å komme til oppskriften på majonesen.