Matmuffins med Jærsk Bedaost

Oppskriften på matmuffins med Jærsk Bedaost kommer fra vår gode samarbeidspartner Heidi Netland Berge. Den passer godt til både hjemmekontor eller å ha med på tur. Heidi har vært rådgiver og konsulent for oss siden vi startet Ystepikene. Hun er i tillegg prosjektleder for Matgledekorpset Rogaland og forfatter av boken «Bruk Alt».

Ingredienser til 6 stk a ca 100 g

  • 50 g     Havregryn
  • 150 g   Hvetemel eller spelt (gjerne grovt)
  • 2 ts      bakepulver
  • 90 g     bedaost i olje
  • Soltørka tomater (frå bedaosten eller i tillegg om du bruker bedaost med andre smaker)
  • 2 dl      melk

Sett ovnen på 160 grader

Bland alt sammen og ha røren i litt store muffinsformer.

Stek ca 25-30 min på 160 grader

Tips: Ha gjerne i dine favoritturter

Vi har brukt speltmel og havregyn fra Holli Mølle da vi gjenskapte denne oppskriften. Begge deler finnes i butikken vår.

Ønsker man å doble oppskriften så bruker man akkurat en krukke med Jærsk Bedaost.

Heidi har også tipset oss om å bruke resten av oljen til å lage majones. Klikk deg videre for å komme til oppskriften på majonesen.