Nå kjemper vi om den nasjonale prisen!

Ystepikene vant bedriftsutviklingsprisen i Rogaland som ble delt ut på Agrovisjon 2022. Nå er vi er så heldige at vi er blitt kåret til topp 3 av fylkeskandidatene.
Med dette følger også invitasjon til å reise til Berlin sammen med Innovasjon Norge for å delta på utdelingen av den nasjonale prisen. Den skal deles ut på den Norske ambassaden av statsråd Sandra Borch i forbindelse med Grüne Woche.
Turen til Berlin blir 18. – 21. januar for å delta på Innovasjon Norge sitt program med felles middag for de nominerte og andre turdeltakere. Dette er noe vi ser skikkelig frem til å få være med på og det er enormt stort å være nominert til en så flott pris.
Ystemor, og døtrene, Ingfrid og Gøril setter seg på flyet mot Berlin nesten nøyaktig fire år etter at vi reiste på vårt første inspirasjonstur som ledet til ysteprosjektet. Denne gangen blir melkemann Jon også med, og vi gleder oss veldig!
Ystepikene kommer faktisk også til å være med å representere Norge på Fjord Norge sin stand på Grüne Woche fra 24. – 29. januar. Dette har vært planlagt en stund, og ostene våre vil være representert på Fjord Norge sin stand hele perioden. Her er det Ystemor og Heidi Netland Berge som reiser fra Ystepikene.

I godt selskap

I Rogaland var vi nominert sammen med Brimse gård og Ryfylkefrukt. Spennende og dyktige aktører som vi fikk tilbringe en kveld sammen med under festmiddagen på Agrovisjon.

De nominerte sammen med oss på landsbasis er Fæby og Den sorte Havre. Disse gleder vi oss til å treffe på tur til Berlin. Dette er fantastisk spennende aktører som vi er utrolig stolte av å få være nominert sammen med.

Begrunnelsen

Begrunnelsen for nominasjonen gjør oss veldig glade. Samarbeid med andre dyktige aktører og det enorme engasjementet vi opplever rundt prosjektet vårt har løftet Ystepikene både i medgang og motgang.

En «flying start» da vi åpnet i desember 2019 ble til et grundig magaplask da Norge stengte ned.

Med gode samarbeidspartnere har vi senere etablert landsdekkende distribusjonskanaler til dagligvare og HORECA, samtidig som vi har hatt god trafikk i «Det åpne Ysteriet».

Om prisen

Hvert år deler Innovasjon Norge ut en bedriftutviklingspris på oppdrag for Landbruks- og matdepartementet. 

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket er en nasjonal pris for de som har startet en vellykket og bærekraftig bedrift med basis i landbrukets og bygden ressurser. 

Kandidatene blir vurdert etter følgende kriterier:

  • Bærekraft
    • Økonomisk resultat/lønnsomhet
    • Sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet
    • Miljømessig som utnyttelse av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte utslipp
  • Innovasjon / nyskaping

Det kåres en vinner fra hvert fylke, og vi ble vinner i Rogaland. Den nasjonale prisen kunngjøres i januar 2023 og utdelingen skjer på Grüne Woche i Berlin
Grune Woche er en stor internasjonal mat og landbruksmesse som avholdes årlig, her er det er en viktig arena for matprodusenter og norsk landbruk.

Tusen takk!

Det er mange som har lagt ned en innsats for at vi skal lykkes. Både i og utenfor ysteriet. Her har hardt arbeid, inspirasjon, testing og ikke minst salgs og markedsabeid vært avgjørende. Det er mange som gjør en forskjell for oss. Det er vi kjempetakknemlige for!