Pølsepasta med Jærsk Bedaost

Knallgod alt i ett form med Jærsk Bedaost.

Dette trenger du (4-6 personer)

  • 1 glass Jærsk Bedaost
  • 2 bokser hakka tomat
  • 1 pk makaroni
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk
  • 2 fedd kvitløk
  • 4 kjøttpølser
  • 7,5 dl vann
  • Litt revet ost – Gjerne Tine sin pizzaost eller Ystepikenes Chili pizzaost
  • Salt og pepper
  • Vårløk, basilikum eller persille til pynt – kan sløyfes

Begynn med å sette på ovnen på 185 grader og sett vannet på kok. Legg så lagvis i en ildfast form:

En pakke hakka tomat og fordel i bunn av forma og legg hakka kvitløk og sjalottløk (eller vanlig løk) oppå. Vi hadde salt og pepper oppå her.

Legg ukokte makaroni oppå, etterfulgt av pølsebiter og Bedaost. Vi brukte chilivarianten, men de andre smakene vil også fungere til dette. Vi fordelte også 4-5 ss av olja med krydderet i glasset oppå pølsebitene.

Hell kokende vann oppå alt og ha deretter et lag til med hakka tomat før du setter inn i ovnen. Beregn dobbel tid av koketiden som står på makaronipakken.

Når det er 10 minutter igjen, ta ut og fordel litt revet ost på toppen og sett inn igjen. Pynt med det grønne til slutt. Velbekomme!

Har du ikke Jærsk Bedaost hjemme, sjekk her hvor du får tak i.

 

Tilbake til oppskrifter