Alt i ett - kjempelett!

Knallgod alt i ett form med Jærsk Bedaost.

Dette trenger du (4-6 personer)

  • 1 glass Jærsk Bedaost
  • 2 flasker Jærketsjup
  • 1 pk makaroni
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk
  • 2 fedd kvitløk
  • 4 kjøttpølser
  • 7,5 dl vann
  • Litt revet ost – Gjerne Tine sin pizzaost
  • Salt og pepper
  • Vårløk, basilikum eller persille til pynt – kan sløyfes

Jærketsjup er laget av flavancetomater fra Orre og fungerer utmerket som både pizzasaus og som alternativ til hakkede tomater. Har du ikke denne, bruker du hakkede tomater.

Begynn med å sette på ovnen på 185 grader og sett vannet på kok. Legg så lagvis i en ildfast form:

En flaske Jærketsjup og fordel i bunn av forma og legg hakka kvitløk og sjalottløk (eller vanlig løk) oppå. Vi hadde salt og pepper oppå her.

Legg ukokte makaroni oppå, etterfulgt av pølsebiter og Bedaost. Vi brukte chilivarianten, men de andre smakene vil også fungere til dette. Vi fordelte også 4-5 ss av olja med krydderet i glasset oppå pølsebitene.

Hell kokende vann oppå alt og ha deretter et lag til med Jærketchup før du setter inn i ovnen. Beregn dobbel tid av koketiden som står på makaronipakken.

Når det er 10 minutter igjen, ta ut og fordel litt revet ost på toppen og sett inn igjen. Pynt med det grønne til slutt. Velbekomme!

Har du ikke Jærsk Bedaost hjemme, sjekk her hvor du får tak i.

Tilbake til oppskrifter