Havslettekveld

mat

Her kommer oppskriften på en stemningsfull kveld med Jærsk havsletteost:

 

Du trenger:
  • 1 Jærsk havsletteost
  • Syltet rødløk
  • Asparges
  • Nøtter
  • Ølpølser eller annen spekepølse
  • Oppskåret baguette eller brød
  • Spekeskinke
  • Tomat

 

Slik gjør du:
  1. Inviter noen du ønsker å dele havsletten med.
  2. Temperer gjerne osten i romtemperatur før tilberedning.
  3. Sett ovnen på 165-170 grader. (ovnene varmer ikke likt)
  4. Skjær et kryss i osten for at varmen skal trekke jevnt ned i osten.
  5. Sett osten inni ovnen på et bakebrett eller en fin ildfast form som du ønsker å servere den i. Den kan gjerne ligge i treesken.
  6. Dander tilbehøret fint på et fat.
  7. Sjekk osten underveis, den skal være godt gjennomvarmet og smeltet, la den stå litt til om du ikke er fornøyd.
  8. Server osten og tilbehøret.
  9. Bruk en skje til å dryppe ost over tilbehøret eller dypp brød rett i osten.

 

Jærsk Havsletteost er også genial å varme på bål. Vi har bare pakket den godt inn i to lag aluminiumsfolie og latt den ligge over bålet. Åpne underveis og sjekk.

 

Tilbake til oppskrifter