Havslettekveld
Her kommer oppskriften på en stemningsfull kveld med Jærsk havsletteost:
Du trenger:
- 1 Jærsk havsletteost
- Syltet rødløk
- Asparges
- Nøtter
- Ølpølser eller annen spekepølse
- Oppskåret baguette eller brød
- Spekeskinke
- Tomat
Slik gjør du:
- Inviter noen du ønsker å dele havsletten med.
- Temperer gjerne osten i romtemperatur før tilberedning.
- Sett ovnen på 165-170 grader. (ovnene varmer ikke likt)
- Skjær et kryss i osten for at varmen skal trekke jevnt ned i osten.
- Sett osten inni ovnen på et bakebrett eller en fin ildfast form som du ønsker å servere den i. Den kan gjerne ligge i treesken.
- Dander tilbehøret fint på et fat.
- Sjekk osten underveis, den skal være godt gjennomvarmet og smeltet, la den stå litt til om du ikke er fornøyd.
- Server osten og tilbehøret.
- Bruk en skje til å dryppe ost over tilbehøret eller dypp brød rett i osten.
Jærsk Havsletteost er også genial å varme på bål. Vi har bare pakket den godt inn i to lag aluminiumsfolie og latt den ligge over bålet. Åpne underveis og sjekk.