Knallgode desserter med Trippel Jærsk

Trippel Jærsk kan lett bli en veldig god dessert. Sammen med bær og sjokolade blir det en kjapp og smakfull fornøyelse.

Den blir på folkemunne kalt «bobleosten» det er fordi den passer godt til musserende drikke.

Dessert med Trippel Jærsk setter du kjapt sammen om det skulle være til hverdags eller fest. Med en bit på et sjokoladehjerte sammen med jordbær eller skivet i skål sammen  med kjeks, bær og sjokolade, får du en smakfull fornøyelse.

Du kan bruke de bærene du ønsker, gjerne bær i sesong eller annen frukt. Vi bruker ofte jordbær, blåbær og bjørnebær. Vi har også brukt bringebær.

Trippel Jærsk er en ost som går godt til de søte smakene og er en mektig ost. Den har en rik smak med undertoner som smør, melk og champignion. Den har også litt umami og søtt preg over seg. Osten som er inspirert av den franske osten Brillat Savarin er tilsatt ekstra fløte i ystemelka og er derfor ekstra kremete og nærmest smelter på tunga. Begrepet i osteverden for denne typen ost er «trippelkremet», derfor kom navnet Trippel Jærsk opp.

Klikk deg inn her hvis du vil lese mer om Trippel Jærsk.

Osten kan kjøpes i mange av landets dagligvarebutikker, samt på nett hos Meny og Oluf Lorentzen

Du trenger:
  • 1 Trippel Jærsk
  • Bær etter ønske
  • Sjokolade
  • Eventuelt søt kjeks / cookies
Slik gjør du:

La osten stå i romtemperatur noen timer før servering, dette er med på å fremheve smaken og gir osten en mer fløyelsmyk konsistens.

Finn frem noen fine skåler eller glass som du vil servere desserten i.

Del opp Trippel Jærsk i tynne skiver og legg i skålene.

Topp med bær, kjeks og sjokolade. Alternativt kan du legge osten rett på et melkehjerte sammen med for eksempel et bjørnebær eller et jordbær.

Det kjekke med ost er at den endrer seg med alderen. En ung ost vil være fastere og friskere i smak enn en mer moden ost. Opp mot holdbarhetsdato skal den være mest kremete i konsistens og får en rundere smak. Prøv deg fram hvor i forløpet du liker den best.

Håper det smaker!

Tagg oss gjerne i bildene dine hvis du tester ut oppskriften.

Tilbake til oppskrifter