Knallgod kjapp desær med Trippel Jærsk

Desær med Trippel Jærsk er en kjempelett desær med bare 4 ingredienser.

Mari-Anne som jobber hos oss har laget en knallgod desær med Trippel Jærsk som du kjapt setter sammen om det skulle være til hverdags eller fest. Den består av bær, sjokolade, kjeks og Trippel Jærsk. For å lage desær med Trippel Jærsk kan bruke de bærene du vil, gjerne bær i sesong eller annen frukt. Her brukte hun bringebær, vi har også prøvd den med jordbær.

Trippel Jærsk er en ost som går godt til de søte smakene og er en mektig ost. Den har en rik smak med undertoner som smør, melk og champignion. Den har også litt umami og søtt preg over seg. Osten som er inspirert av den franske osten Brillat Savarin er tilsatt ekstra fløte i ystemelka og er derfor ekstra kremete og nærmest smelter på tunga. Vi sier at denne typen ost er trippelkremet, derfor kom navnet Trippel Jærsk opp.

 

Klikk deg inn her hvis du vil lese mer om Trippel Jærsk.

Osten kan kjøpes i mange av landets dagligvarebutikker, samt på nett hos Meny og Oluf Lorentzen

 

Du trenger:
  • 1 Trippel Jærsk
  • 1 kurv bær – de du liker, for eksempel bringebær eller jordbær
  • Sjokolade
  • Søt kjeks / cookies

 

Slik gjør du:

La osten stå i romtemperatur noen timer før servering, dette er med på å fremheve smaken.

Finn frem noen fine skåler eller glass som du vil servere desæren i.

Del opp Trippel Jærsk i tynne skiver og legg i skålene.

Topp med bær, kjeks og sjokolade.

 

Velbekomme 🍽🧀

 

Tagg oss gjerne i bildene dine hvis du tester ut oppskriften.

 

Tilbake til oppskrifter