Trippel Jærsk

Trippel Jærsk er en norsk ost produsert på Jæren. Den er av typen hvitmuggost tilsatt melkesopp og inneholder ekstra mye fløte.

Ved første øyekast ser Trippel Jærsk gjerne ut som en vanlig liten hvitmuggost med mild smak, men smaker du på den får du en helt annen opplevelse.

Den har en rik smak med undertoner som smør, melk og champignion. Den har også litt umami og søtt preg over seg.

Det er mange som blir overrasket av hvordan den smaker, og at den smaker så mye som den gjør.

Smak er jo vanskelig å beskrive og oppleves ulikt for mange. En tilbakemelding vi har fått fra flere hold er at den kan minne litt om blåmuggost i smak.

Den kremete konsistensen med på å gi osten sitt særpreg, den smelter nærmest på tunga.

Smaken på Trippel Jærsk utvikler seg under modning, så en ung ost kan smake annerledes enn en mer moden ost.

Populært kalt «bobleosten» da den passer godt til musserende drikke.
Passer både på ostefat, til velkomsten eller som dessert. Gjerne med søtt tilbehør.

Servert på søt kjeks eller rett på et melkehjerte sammen med bær får du en perfekt smaksopplevelse.

 

  • Servert med tynn speltkjeks, toppet med sjokolade og bær.
  • Toppet med sirup av bjørk, hylleblomst, granskudd eller druemost.
  • Toppet med honning og nøtter.
  • Servert med svedjerugkjeks og eplegelé.