Middagsform med Jærsk Havslette

Knallgod lettvint form med råstekt potet, spekeskinke og Jærsk Havsletteost

Du trenger til ca 4 personer:

  • Ca 10 stk potet – Solist tidligpotet
  • 1 gulrot i staver
  • 1 Nepe i staver
  • Ca 10 stk asparges
  • Ca 15 – 20 skiver Nyyyt spekeskinke
  • ½ Jærsk Havsletteost (kan med fordel bruke hele)
  • Litt Tine smør.

Vask og del potetene i båter. Ha litt smør oppå. Stek på ca 220 grader til de er gylne. Vend litt underveis.

Kok grønsakene lett med litt salt i vannet. Ikke la dem bli gjennomkokt.

Ta ut forma når potetene er gylne. Salte dem lett. Legg de halvkokte grønnsakene jevnt fordelt oppå.  Fordel spekeskinene oppå der igjen. Del Havsletteosten i små skiver og fordel oppå der igjen. Jeg brukte halve osten, men skulle gjerne hatt mer ost på, så bruker nok hele neste gang.

Sett forma inn igjen, følg med på når spekeskinka er gyllen og crispy og osten er lett smelta. Går bare noen få minutter.

Vel bekomme ☺