Porsjonsomelett i butterdeig

Oppskrift med Jærsk Bedaost fra Heidi Netland Berge. Forfatter av boken Bruk Alt. Hun er kjempegod på kreative oppskrifter som er lettvinte og hvor man får brukt opp rester. Har du litt igjen av en paprika, løk eller hva det måtte være, kan det brukes oppi denne oppskriften.

Disse omelettene er knallgode å spise mens de er varme, men kan gjerne tas med i nistepakken eller på tur.

Du trenger:
  • Butterdeig eller paideig
  • Tomater delt i biter
  • Jærsk bedaost (her er det brukt den med tørka tomat)
  • Sammenpiskede egg
  • Finhakket fersk persille (eller andre urter du har for hånd)
Slik gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skjær ut biter av butterdeigen og plasser i en smurt ildfast muffinsform
  3. Visp eggene sammen
  4. Hell litt egg i hver form og putt i de andre ingrediensene.
  5. Stek i ovnen i ca 15 minutt, til butterdeigen er gyllen og eggene har stivnet.

Se oversikten her hvor du finner ostene våre.

 

Tilbake til oppskrifter