Rosa pasta med Jærsk bedaost og rødbete

Denne pastaen med Jærsk Bedaost er skikkelig fargerik og god på smak.

 

Du trenger:
  • En krukke Jærsk Bedaost – (her er det brukt den med chilli)
  • 300g rødbete
  • 3 fedd hvitløk
  • 300g pasta
  • 2dl pastavann
  • 1 ss olivenolje / olje fra Jærsk Bedaost
  • 1 pk kjøttdeig
  • Salt og pepper
  • 1 rødløk i skiver
  • Friske urter eller ruccola (her brukte vi koriander)

 

Slik gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Skrell og del rødbeten i terninger, skrell hvitløk og del rødløken i skiver.
  3. Legg rødbeten i en ildfast form sammen med hele hvitløksfedd, litt olivenolje eller olje fra Jærsk Bedaost. Rødløken legges til sides.
  4. Stek på 220 grader i ca 25 minutter – til de er møre
  5. Stek kjøttdeig og kok pasta i saltet vann mens rødbeten er i ovnen. Ta vare på litt av kokevannet fra pastaen.
  6. Når rødbetene er klar helles den over i en foodprocessor sammen med litt av kokevannet fra pastaen. Kjør til det er godt blendet og hell i en halv krukke Jærsk Bedaost med olje. Blend til den er godt blandet.
  7. Rør rødbetblandingen inn i pastaen, topp med rødløk, kjøttdeig, koriander og mer Jærsk Bedaost.

 

Tilbake til oppskrifter