Rosa pasta med Jærsk bedaost og rødbete
Denne pastaen med Jærsk Bedaost er skikkelig fargerik og god på smak.
Du trenger:
- En krukke Jærsk Bedaost – (her er det brukt den med chilli)
- 300g rødbete
- 3 fedd hvitløk
- 300g pasta
- 2dl pastavann
- 1 ss olivenolje / olje fra Jærsk Bedaost
- 1 pk kjøttdeig
- Salt og pepper
- 1 rødløk i skiver
- Friske urter eller ruccola (her brukte vi koriander)
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Skrell og del rødbeten i terninger, skrell hvitløk og del rødløken i skiver.
- Legg rødbeten i en ildfast form sammen med hele hvitløksfedd, litt olivenolje eller olje fra Jærsk Bedaost. Rødløken legges til sides.
- Stek på 220 grader i ca 25 minutter – til de er møre
- Stek kjøttdeig og kok pasta i saltet vann mens rødbeten er i ovnen. Ta vare på litt av kokevannet fra pastaen.
- Når rødbetene er klar helles den over i en foodprocessor sammen med litt av kokevannet fra pastaen. Kjør til det er godt blendet og hell i en halv krukke Jærsk Bedaost med olje. Blend til den er godt blandet.
- Rør rødbetblandingen inn i pastaen, topp med rødløk, kjøttdeig, koriander og mer Jærsk Bedaost.