Sushi med kremost tare
Oppskrift fra Ane Odland. Hun laget sushi på hytta, hvor hun brukte kremost med tare fra Ystepikene i makien. Taren er håndsanket av Fisk By K. Kremosten med tare var med på å framheve den gode smaken av sjømat.
Du trenger:
- 500g sushiris kokt, avkjølt og marinert med riseddik
- 300g laks
- En boks med kremost tare
- 1 mango skåret i staver
- 1 avocado skåret i staver
- 1 agurk skåret i staver
- 1 pakke noriark
Slik gjør du:
- Legg klar et noriark på en plastkledd bambusmatte
- Spre ris over nesten hele arket, la det være igjen litt til å lukke med. Klem risen godt fast.
- Legg en stripe med laks, avocado, mango og agurk
- Bruk en sprøytepose eller skje til å spre en stripe med kremost over grønnsakene
- Rull stramt sammen
- Del i ca 8 jevnstore biter før servering
Bruk gjerne soyasaus med litt sesamfrø til å dyppe i.