Trippel Jærsk i finalen i Det Norske Måltid
Det er stor stas at den minste osten vår, Trippel Jærsk, er i finalen i Det Norske Måltid 2025 . Vi er kjempestolte av at den har gått videre gjennom to nomineringer og nå er en av tre oster som kjemper om tittelen årets ost. Finalen blir avholdt i DNB Arena den 25.04.25. Dette er kvelden alle i ysteteamet kaster hårnettet og sitter pynta og klar for finalefest. Seierstemningen har vi allerede, for det er virkelig en seier for oss å være finalist i kategorient årets ost i Det Norske Måltid!
Trippel Jærsk på kampanje
En positiv effekt av finanaleplassen ser vi allerede. Coop Mega har satt Trippel Jærsk som månedens ost i april. Det betyr at den er på tilbud hele finalemåneden i hele landet.
For å få klar alt osten til kampanjestart, har Ystepikene ystet ekstra mye Trippel Jærsk i forkant. Dette ble en intensiv periode med ysting som krevde god logistikk. Vi kom oss i mål, og er vi stolte og takknemlige.
Kampanjen i Coop har satt omsetningsrekord på Trippel Jærsk. En økning på over 500% fra samme periode i 2024. Vi gikk rett og slett tomme for finaleosten i hyllene i eget utsalg en periode, men nå har vi fått fyllt opp igjen og holder unna etterspørselen.


Ideén til en ny ost
Ideén til osten kom i 2022 i lystig lag sammen med ostekolleger i Tine og Coop Mega. Det var Joakim Fosse, Ferskvaresjef på Coop Mega Madla som utfordret oss i under en middag på Oscarsborg festning. Han ønsket seg en norsk variant av den franske osten Brillat Savarin. Ystepikene ble startet med ønske om nettopp dette, å bidra til norsk mangfold i ostedisken, så vi tok utfordringen med oss hjem.
Ni dager etterpå hadde vi en test klar, og Joakim fra Mega Madla og Oddny fra Mega Klepp, var med og smakte. Testen ble godkjent, og det gikk ikke lenge før oppskriften var landet og produksjonen begynte for alvor. Men hva skulle den hete? Joakim mente vi skulle kalle den opp etter han og ønsket seg «Jokke den smukke».
Ystemor satte foten ned og landet på Trippel Jærsk. Osten er tilsatt ekstra fløte i ystemelka for å få sin kremete konsistens. I ysteverden blir dette omtalt som en trippelkremet ost. Derav navnet Trippel Jærsk.

En ost med mye smak, umami, god konsistens
Når osten er godt modnet, er den veldig myk, med en liten, litt fastere kjerne i midten. Osten nærmest smelter på tunga og smaken er frisk, men litt undertoner av umami. Nytes den sammen med sjokolade og modne bær, søt kjeks eller brownie, så får du en deilig dessertopplevelse.

Ost som passer til Champagne eller Prosecco
Det er en kunst å matche ost og drikke. Mange foretrekker vin til ost, og både rød og hvit vin finner vi ofte servert til ost.
Trippel Jærsk har vi ofte opplevd å bli en god match med musserende drikker. Det har derfor blitt til at vi kaller den “bobleosten” på folkemunne.
Det finnes også god norsk sider som passer til Trippel Jærsk, også alkoholfrie varianter.
Velkommen til Ystepikene
Med en pangstart på året, tar vi en velfortjent påskeferie fra ystingen.
Ystebutikken er imidlertid åpen alle dager, så det skal være lett å få tak i både Trippel Jærsk og de andre ostene i sortimentet vårt.
Her finner du også ferdigpakka gaver og mye spennende fra andre norske aktører. Veldig kjekt å ha mye som inspirerer til ostemåltid. Ost og spek, pizza, sjokolade, honning, marmelader, drikke og serveringsfjøler, brett og keramikk.
Vi har selvfølgelig alkoholfri musserende drikke og sjokolade som passer perfekt til Trippel Jærsk.
Velkommen til gards!