Jærsk Hyggeost

Jærsk Hyggeost er en kittmodnet ost beregnet til oppvarming og smelting. Her er instruks for oppvarming og serveringstips.

Denne osten er lillebroren til Jæsk Havlsetteost. Hyggeosten er en variant som også er kittvasket, men ikke på samme måte og er heller ikke rullet i tare. Den smelter fint og er et perfekt innslag i en hyggelig aften. Knallgod snacks. Passer veldig bra sammen med chips og nøtter. Den er også knallgod sammen med søtt. Bruk fantasien! Varmes på panna, i ovn eller airfryer. Du kan også varme den på bål. Da pakker du den inn i to lag folie, følg med med underveis.

Forslag til gode topping og tilbehør:
  • Toppes med finhakka chili, koriander, valnøtter og honning, server med chips, tortillachips og brød
  • Serveres med spekeskinke, spekepølse og brød
  • Toppes med granateple, honning og valnøtter
  • Har du litt litt tørre brødskiver kan du pensle med litt olje fra Jærsk Bedaost, eller annen olje og strø på litt salt og stek de i ovnen sammen med osten.
Slik gjør du:
  1. Temperer gjerne osten i romtemperatur før tilberedning.
  2. Sett ovnen på 165-170 grader. (ovnene varmer ikke likt).
  3. Sett osten inni ovnen på et bakebrett eller en fin ildfast form som du ønsker å servere den i. Dander tilbehøret fint på et fat.
  4. Sjekk osten underveis, den skal være godt gjennomvarmet og smeltet, la den stå litt til om du ikke er fornøyd.
  5. Server osten med tilbehøret. Bruk en skje til å dryppe ost over tilbehøret eller dypp for eksempel chips rett i osten.

 

Tilbake til oppskrifter