Verdt å tråkke til- med Coop

Kjekt at Coop regner med Ystepikene i sin satsing på lokalmat og folkehelse. I sitt arbeid har de fått med seg matentusiasten Arne Hjeltnes og kokk, Andreas Myhrvold. Disse har besøkt flere matprodusenter på Jæren og Ryfylke.

De tråkket også innom oss, og vi fikk fortalt litt om oss selv og ostene våre. Et filmteam fikk tatt sine opptak, og nå blir det spennende å se resultatet. Reklamefilmene skal gå på Matkanalen og brukes i sosiale media.

Andras hadde med seg mange gode lokale varer de hadde samlet på sin runde, og satte i sammen en knallgod salat med Jærsk Bedaost.

De fikk også prøve både Jærsk Kvitskimmel og Jærsk Havsletteost. Sistnevnte ble servert sammen med småpoteter. Småpotetene fikk oss inn på en oppskrift i Arne Hjeltes sin matsjølvbiografi – Helt på kjøkkenet. Ystemor fikk et signert eksemplar av denne kokeboka, og Melkemann, Jon fikk et eksemplar av diktsamlinga for kvardag, fest og andre høve, Ein mann å halda i.

Ostene falt heldigvis i smak i teamet, så Ingfrid sendte med dem litt ekstra niste på ferden.

Takk for besøket, og takk til Coop som satser på både lokal mat og folkehelse. Her blir det diktlesing i ysteriet og mye kjekk kokkelering mens Coop tråkker til med spennende konsept. -Der Ystepikene er med.

Serveringsfatet Andreas valgte til salaten for anledningen var en stein Jon fant i marka under nydyrking, Sambygding, Arnstein Skretting har laga det fine fatet av steinen.