Det åpne ysteriet

Ystepikene ønsker å være en inngang for folk som ønsker et innblikk i Norsk matproduksjon. Enten det er jordarbeidet, melkeproduksjonen eller ystingen som fenger, håper vi du vil få glede av et besøk hos oss.

Ystebutikken – alltid åpen

Ystebutikken er døgnåpen og selvbetjent. Vi er imidlertid aldri langt unna, så du kan som regel få hjelp om du har lyst til det. Det er folk tilstede i produksjonen på dagtid, og i helg har vi betjent mellom 12.00 og 17.00. Vi har selvbetjent kasse der du kan betale med kort eller vipps.

Fra butikken er det store vinduer slik at du kan se inn i produksjonen og aktiviteten der.

Ost og spennene skatter

I ystebutikken har vi egenproduserte varer som ost, kjøtt, potet og egg. Vi har også varer fra mange spennende aktører fra hele Rogaland. Det er også noen innslag fra resten av landet.
Her kan håper vi du vil finne noe, enten du ønsker å utforske spennende smaker selv eller gi en gave til noen andre.

Vi takker for tilliten fra alle aktører som er med å bidra til et rikt utvalg.

Velkommen til gards!

Ysteterrassen

Utsikten fra ysteterrassen favner nær hele Jæren og Jærhavet. Flere setter pris på å sette seg ned å nyte den. Vi har ingen servering, men det er lov å nyte medbrakt, eller kanskje du finner en ost eller to i butikken vår.

Blomstereng - selvplukk

Blomsten og bien. Det er viktigere enn noen gang å ta vare på biene. De har en viktig rolle i pollineringen og det er en fallende trend på verdensbasis med antall bier.

Jon har i flere år sådd blomstereng på areal som ikke er så godt egnet til gras eller korn. Nå kombinerer vi en god gjerning for biene, med flott uteområde og mulighet for gratis selvplukk for gjestene i ystebutikken. Dette har vært et veldig koselig og populært innslag i hverdagen.

VI LEVERER LOKALE KVALITETSPRODUKTFRA FORNØYDE KYR

Fakta

  • Ystepikene er Siri Rasmussen Lea og to døtre, Gøril Ævestad og Ingfrid Viland.
  • Melkemannen er Jon Lea.
  • Ansatte: 8 personer utenom Siri og Jon
  • Siri og Jon Lea har stått for drifta på gården siden 2002. Driver med melk, kjøtt og rugeeggproduksjon.
  • Gården og ysteriet drives fram som en familiebedrift. I tillegg til to utflytta ystepiker, er to sønner engasjert. Odelsgutten Jonas Lea, og Trym Lyng Lea.
  • Et aktivt styre består av Siri, Ingfrid, Gøril og Ystesøster Ane Odland.