Ystebutikken – Alltid åpent

Ystebutikken er døgnåpen og selvbetjent. Vi er imidlertid aldri langt unna, så du kan som regel få hjelp om du har lyst til det. Det er folk tilstede i produksjonen på dagtid, og i helg har vi betjent mellom 12.00 og 17.00. Vi har selvbetjent kasse der du kan betale med kort eller vipps.

Utvalget i ystebutikken er egenproduserte varer som ost, kjøtt, potet og egg. Vi har også andre flotte produkt. Stort sett lokale, men også noen skatter fra andre deler av landet. Vi takker for tilliten fra alle aktører som er med å bidra til et rikt utvalg.

Velkommen til gards!

Ysteterrassen

mat

Med døgnåpen ystebutikk er det også døgnåpen ysteterrasse. Flere setter pris på å kunne nyte en is, kaffe og utsikten fra terrassen vår. Vi har ingen servering, men det er lov å nyte bedbrakt.

Møblene og blomsterkassene er levert av Vigrestad Betong Systemer.

Blomstereng - selvplukk

Blomsten og bien. Det er viktigere enn noen gang å ta vare på biene. De har en viktig rolle i pollineringen og det er en fallende trend på verdensbasis med antall bier.

Jon har i flere år sådd blomstereng på areal som ikke er så godt egnet til gras eller korn. Nå kombinerer vi en god gjerning for biene, med flott uteområde og mulighet for gratis selvplukk for gjestene i ystebutikken. Dette har vært et veldig koselig og populært innslag i hverdagen.

VI LEVERER LOKALE KVALITETSPRODUKTFRA FORNØYDE KYR

Fakta

  • Ystepikene er Siri Rasmussen Lea og to døtre, Gøril Ævestad og Ingfrid Viland.
  • Melkemannen er Jon Lea.
  • Ansatte: Siv Varhaug, Jorunn Varhaug, Bente Kristin Solheim, Maria og Elise Marie Haaland
  • Siri og Jon Lea har stått for drifta på gården siden 2002. Driver med melk, kjøtt og rugeeggproduksjon.
  • Gården og ysteriet drives fram som en familiebedrift. I tillegg til to utflytta ystepiker, er to sønner engasjert. Odelsgutten Jonas Lea, og Trym Lyng Lea på 10 år.
  • Et aktivt styre består av Siri, Ingfrid, Gøril og Ystesøster Ane Odland.