Ystebutikken – Alltid åpent

Ystebutikken er døgnåpen og selvbetjent (betjent helg mellom 12:00 og 17:00). Vi bruker betalingsløsningen Ordr, hvor man legger inn hvilke varer man har kjøpt før man sjekker ut med enten Vipps eller bankkort. Velkommen til gards!

Folk som gjester ystebutikken setter pris på tilliten med døgnåpen selvbetjening. Det gir en fleksibilitet som mange setter høyt. Det hender imidlertid at noen ønsker at vi skal bistå dem enten med informasjon eller guide betalingen i Ordr. Da er vi ikke langt unna, det er bare å ringe så kommer vi. Her kan du lese mer om hvordan du betaler med ordr.

Utvalget i ystebutikken er både egenproduserte varer som ost, kjøtt, potet og egg. Vi har også andre flotte produkt. Stort sett lokale, men også noen skatter fra andre deler av landet. Vi takker for tilliten fra alle aktører som er med å bidra til et rikt utvalg.

Ysteterrassen

mat

Med døgnåpen ystebutikk er det også døgnåpen ysteterrasse. Flere setter pris på å kunne nyte en is, kaffe og utsikten fra terrassen vår. Vi har ingen servering, men det er lov å nyte bedbrakt.

Møblene og blomsterkassene er levert av Vigrestad Betong Systemer.

Blomstereng - selvplukk

Blomsten og bien. Det er viktigere enn noen gang å ta vare på biene. De har en viktig rolle i pollineringen og det er en fallende trend på verdensbasis med antall bier.

Jon har i flere år sådd blomstereng på areal som ikke er så godt egnet til gras eller korn. Nå kombinerer vi en god gjerning for biene, med flott uteområde og mulighet for gratis selvplukk for gjestene i ystebutikken. Dette har vært et veldig koselig og populært innslag i hverdagen.

VI LEVERER LOKALE KVALITETSPRODUKTFRA FORNØYDE KYR

Fakta

  • Ystepikene er Siri Rasmussen Lea og to døtre, Gøril Ævestad og Ingfrid Viland.
  • Melkemannen er Jon Lea.
  • Ansatte: Siv Varhaug, Jorunn Varhaug, Bente Kristin Solheim, Maria og Elise Marie Haaland
  • Siri og Jon Lea har stått for drifta på gården siden 2002. Driver med melk, kjøtt og rugeeggproduksjon.
  • Gården og ysteriet drives fram som en familiebedrift. I tillegg til to utflytta ystepiker, er to sønner engasjert. Odelsgutten Jonas Lea, og Trym Lyng Lea på 10 år.
  • Et aktivt styre består av Siri, Ingfrid, Gøril og Ystesøster Ane Odland.