To medaljer i Oste VM - 2023 i Trondheim

Oste-VM 2023 er over for i år og for en opplevelse det har vært! Å møte masse kjekke folk fra andre norske ysterier, smake på mye ost, få presentere ostene våre til de som var innom stand har gjort Oste-VM til en minnerik helg. Utrolig kjekt å stå på stand med så mange positive ostefolk som villig smaker og gir tilbakemeldinger på ostene. Noen smakte på osten for første gang og flere forhandlere viste interesse.

Vi hadde meldt på 5 oster til konkurransen, og reiste hjem med to bronsemedaljer for ostene: Jærsk Bedaost Tørka Tomat og Jærsk Havsletteost. Hurra! Dette er stas.

Alle de fine tilbakemeldingene vi har fått gir oss en motivasjon til å stå på videre for å produsere ost. Fokuset nå er vendt mot jul og lager ost til våre populære julegaver.

Takk til arrangørene: Ostelandet , Norskgardsost , Hanen , Matriketmidt og alle sponsorene for den jobben dere har gjort for å skape et så bra arrangement!

Fra 4502 oster til en vinner

I løpet av fredagen 27. oktober smakte dommerne seg gjennom totalt 4502 oster, det ble plukket ut 100 oster til semifinalen som fikk supergull og deretter skulle de 16 personene superjuryen velge seg en ost hver til superfinalen. Superfinalen fikk vi ta del i inne i World Cheese Hall, det ble direktesendt på nett og vist på skjerm inne i markedshallen.

Stemningen ble til å ta og føle på da det kom frem at en av ostene som var i finalen var en norsk blåmuggost. Da poengene kom ble vi nokså sikre på at den kom til å vinne, da den fikk høyere score enn alle ostene før den.
Full jubel og feststemning ble det da det ble klart at det var Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri som ble vinner av Oste-VM 2023! Gratulerer fra oss i Ystepikene.
Mange medaljer til norsk ost

Ystepikene heier på norsk ost og derfor er det utrolig kjekt at så mange norske oster fikk supergull, gull, sølv og bronse. Finn fullstendig liste over noske vinnere her.

Ekstra gøy med våre lokale ystekolleger fra Rogaland som fikk medaljer:

  • Ryfylke Gardsysteri fikk gull for fastosten Rabben Trave og sølv for Ryfylkeosten
  • Stavanger Ysteri fikk gull for blåmuggosten Fønix
  • Voll Ysteri fikk bronse for Jærosten
  • Nornes Gård fikk bronse for sin Fersk Mozarella

Gratulerer!

 

Tidligere bra resultat for norske oster

Norske oster har gjort det svært godt de siste årene, blandt annet har både Kraftkar fra Tingvollost og Fanaost vunnet årets ost. Kraftkar fra Tingvollost er regjerende beste ost gjennom tidene.

Nå er det bare å se frem til NM i Ost som er i oktober 2024.