Ystepikene til NM i ost

Det er med skrekkblandet fryd vi har meldt på fire av våre oster til NM i ost 2021 som arrangeres i Oslo på DOGA den 22. oktober. Her skal de vurderes sammen med rundt 200 andre norske oster fra 56 andre ysterier.

Ostene vi har valgt ut er Jærsk Havsletteost, Jærsk Kremost tare, Jærsk Kvitskimmel og Jærsk Bedaost tomat. Ostene sendes nøytralt pakket bare fulgt av et ID nummer. Det gjør at det er osten selv som må selge seg, og «må gjøre jobben selv». Dommerne skal ikke vite verken produsent eller hvilken ost de smaker. Hver ost får en kvalifisert tilbakemelding som produsentene kan ta med seg tilbake til ystekaret.

Selve starten for Ystepikene var Ystemor sitt ønske om å gi  et ekstra Norsk alternativ til Fetaost. Dette ble til Jærsk Bedaost. Nå gleder vi oss til å se det Norske mangfoldet i osteverden samlet på ett sted. Ystemor og melkemannen tar turen til hovedstaden og håper å benytte anledningen til å bli kjent med andre ysteglade. Det har vi ventet lenge på. Verden stengte ned nesten like etter at vi åpnet ysteri, så vi har ikke hatt anledning til å treffe mange andre som driver med ysting. Dette har vi aldri vært med på før, og vi er selvfølgelig kjempespente!

Arrangementet er i regi av Norsk Gardsost og HANEN Finalen blir live streamet og pressemelding med informasjon om vinnerne legges ut på ostelandet.no og norskgardsost.no rett etter finalen. På disse sidene finner dere også mer informasjon om NM.

PROGRAM NM i ost 22.oktober
09-15: Bedømming av ostene med over 40 dommere
15-16: Superjury tester finaleostene før de skal på scenen
17-19: Finale med Arne Hjeltnes og kåring av Norges beste ost 2021